Atlas Acomfa is geopend maandag t/m donderdag van 8:00 tot 17:00 uur en op vrijdag van 8:00 tot 15:00 uur.
Atlas Acomfa bv bezorgt door heel Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). De afleverdag is afhankelijk van de regionale transportroute. Indien u zeker wilt weten wat de afleverdag van uw postcode-gebied is, kunt u altijd contact opnemen met ons verkoopteam.
Atlas Acomfa heeft geen verkoopbalie. U kunt wel bestelde goederen afhalen. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw bestelling minimaal een dag voor afhalen door te geven, zodat uw goederen klaar staan als u komt. Ons magazijn is geopend van maandag t/m donderdag van 8:00 tot 16:30 uur en op vrijdag van 8:00 tot 15:00 uur.
U bent van harte welkom in de showroom van Atlas Acomfa bv aan de Delfweg 40 te Noordwijkerhout.
Wij presenteren u een breed scala uit ons assortiment. Van voorbeelden van het Atlas Lichtdak tot diverse bevestigingsmaterialen.
De showroom is geopend van maandag t/m donderdag van 8:30 tot 16:30 uur en op vrijdag van 9:00 tot 13:00 uur. Onze deuren staan ten aller tijden voor u open, al waarderen we het als u voorafgaand aan uw bezoek telefonisch een afspraak maakt, zodat wij u geheel vrijblijvend kunnen adviseren over onze producten.
Het Modulit® systeem kan worden toegepast op alle verticale hellende wanden met een minder dan 45° ten opzichten van de verticale positie.
Met het aluminium Modulit® paneelanker kan het paneel aan de gording van een dragend bouwwerk worden bevestigd, wanneer de overspannen hoogte te groot is. Dit om windbelasting rond gebouwen op te vangen. Het paneelanker wordt tussen de gording en het Modulit® paneel geplaatst.
De maximale afstand tussen de gordingen dient bouwkundig te worden berekend. Atlas Acomfa heeft daarvoor belastingstabellen Modulit® op aanvraag beschikbaar.
De standaard kleuren voor Modulit® zijn helder en opaal. Atlas Acomfa is voorraadhoudend in deze 2 kleuren.
Modulit® is naast deze 2 hoofdkleuren in vele andere transparante kleuren te verkrijgen, denk hierbij aan hoofdkleuren als geel, blauw, rood, groen etc. Deze kleuren worden op maat geproduceerd.
Modulit® kan ook in bicolor uitvoering geleverd worden. Bicolor houdt in dat de buitenzijde van het Modulit® paneel in de gewenste kleur en de binnenzijde in de kleur opaal wordt geproduceerd. Voordeel van een bicolor paneel is dat het zonlicht gefilterd wordt, waardoor de gewenste kleur minder in het pand aanwezig is.
Ja, u kunt de golfplaten zelf naar de gewenste maat zagen met een fijn getande hand-, decourpeer- of cirkelzaag.
Zorg ervoor dat de plaat goed vast wordt gezet om trillingen te voorkomen, welke de plaat kunnen beschadigen.
Ja, dit kunt u op maat zagen met een hand-, decoupeer- of cirkelzaag. Daarnaast kunt u de kanaallengte ook met een stanleymes op maat snijden. Als u de plaat op gaat zagen adviseren wij u de kanalen daarna goed uit te blazen, zodat er geen stof of ruis in de kanaalplaat achter blijft.
Afhankelijk van de golf- of profielplaat worden de platen met afstandhouders of kalotten bevestigd. Afstandhouders worden onder de golf op de onderconstructie vast gezet en de kalotten worden boven op de kroon gemonteerd.
Bij kanaalplaten wordt het afgeraden om door de plaat heen te boren en de platen te monteren met de daarvoor bijpassende profielen.
Het advies is om ten aller tijden de platen met de kanalen in de verticale richting te monteren, zodat condens uit de platen kan verdampen.
Nee! De Stabipol en Stabirib platen kunnen onder geen enkele omstandigheid gebruikt worden als begaanbaar oppervlak. Het plaatsen van zware gewichten op deze platen is niet toegestaan. Het betreden van een met Stabipol of Stabirib bekleed dak dient vermeden te worden. Als door noodzaak het dak toch betreden moet worden, adviseren wij een stevige houten plank of andere gelijkwaardige middelen te gebruiken zodat het gewicht zo goed mogelijk verdeeld wordt.
Op de Stabipol platen kunnen zonnepanelen worden geplaatst, er dient wel een ruimte tussen de panelen en de golfplaten te zijn van c.a. 10 á 15 cm dit i.v.m. ventilatie. De zonnepanelen hebben op de gordingen gemonteerd te worden.
Ja, de polyester en Stabilight lichtstraat elementen hebben wel vaste dagmaten en togingen, waar de Alumon Lichtstraten geheel op maat geproduceerd worden.
De polyester lichtstraten worden toegepast op een vlak dak. De Alumon Lichtstraten kunnen ook geproduceerd worden voor zadeldaken.
Zowel de 10mm als 16mm kanaalplaten worden toegepast in Alumon Lichtstraten. Mocht er een hogere isolatiewaarde gewenst zijn, is de HR Lichtstraat mogelijk.
Nee! Het Atlas Lichtdak kan onder geen enkele omstandigheid gebruikt worden als begaanbaar oppervlak. Het plaatsen van zware gewichten op deze platen is niet toegestaan.
Het Atlas Lichtdak kan worden uitgevoerd met 10 mm, 16mm of met 32mm kanaalplaten.
Het Atlas Lichtdak is in elke wenselijke breedte beschikbaar met een maximale lengte van 7.00 mtr.
Ja, zowel met PVC klikprofielen i.c.m. kanaalplaten van 10mm en 16mm, als met aluminium profielen beschikbaar voor kanaalplaten van 10mm, 16mm of 32mm.
De zontoetredingsfactor of ZTA-waarde van een kuststof plaat geeft de verhouding tussen de binnenkomende en opvallende zonnestraling (zowel direct als diffuse straling) weer. De infrarood zonnestralen brengen warme mee. Als voorbeeld, een heldere kunststof plaat bedraagt de ZTA-waarde 80% en voor opaal bedraagt de ZTA-waarde 57% (afhankelijk kanaalplaten of massief materiaal). Hoe hoger de ZTA-waarde, hoe meer zontoetreding in de winter, maar ook in de zomer. Voor grote oppervlakte van daglichttoetredingen in gebouwen heeft de ZTA-waarde laag gehouden te worden om te veel warmtevorming ’s zomers te vermijden.
De lichttoetredingsfactor of LTA-waarde van een kunststof plaat geeft de interne meting van de hoeveelheid lichtdoorlating in percentage weer van de lichtnorm: ASTM D1003
De U-waarde drukt de hoeveelheid warmte uit die per seconde, per m2 en per graad (temperatuurverschil) tussen de ene en de andere zijde van een kunststof plaat wordt doorgelaten.
De minimale buigradius is kleinst mogelijke buigradius van het materiaal, zonder dat er breuk- of scheurvorming optreedt. De waarde is onder andere afhankelijk van het materiaalsoort en de plaatdikte. Bij het buigen van het plaatmateriaal is de minimale buigradius een bepalende factor.
De uitzettingscoëfficiënt van een materiaal is een maat voor de temperatuurafhankelijk van de dichtheid. Bij kunststof is de lineaire uitzettingscoëfficiënt vaak 0,065 mm/m-°C. Dit houdt in dat bij elke graden meer dan 0 de oppervlakte van de plaat met zo’n 0,065 mm vergroot.