Door middel van achtergrond informatie zullen wij op deze pagina meer informatie geven over onze activiteiten. Uw reacties zijn uiteraard altijd welkom.

Daglicht

De nieuwe Europese norm voor daglicht in gebouwen EN17037 gaat in werking treden.  De norm EN17037 heeft als doel architecten en ontwerpers richtlijnen te geven aan een optimale beleven van door dalicht gecreërde verlichting in een gebouw en daarnaast het relaliseren van een algehele efficiëntie.

Het huidige Nederlands Bouwbesluit 2012 verwijst voor het berekenen van de overeenkomstige minimale daglichtoppervlakte in haar m2 naar de kwantitatieve bepaling volgens norm NEN 2057.

 

Alumon boothuis

Een boothuis is een overdekte lig- of opslagplaats voor een boot. Wilt u een boothuis plaatsen, wijzigen of verwijderen? Dat heeft u ten alle tijden een omgevingsvergunning aan te vragen bij uw gemeente.

De gemeentes willen voorkomen dat buiten de bebouwde kom steigers/ boothuizen voor privé gebruik worden gebouwd.

Binnen de bebouwde kom wil de gemeente niet dat er te hoge steigers, of steigers met een overkapping (boothuizen) worden gebouwd.

 

Verboden asbest

Golf-en profielplaten zijn er in verschillende materialen, types en afmetingen.
Voorheen werden de golfplaten gemaakt van asbest/ cementvezels. 
Sinds 1993 is asbest niet meer toegestaan, maar in oude woningen, schuren of stallen kan nog asbestcement aanwezig zijn.                                                                                                                                                    
Asbesthoudende golfplaten waren vroeger erg populair als dakbedekking. De platen waren sterk, gingen lang mee en waren goedkoop. Asbest zit vooral verwerkt in daken van schuren en stallen. 

Met name in de agrarische sector werden deze golfplaten veel toegepast. Bij landbouwbedrijven kan ook asbest zijn gebruikt in de gevelbekleding.

Alumon lichtstraat

Polycarbonaat kanaalplaten in de kleur IR-Gold worden veel gebruikt in de Alumon lichtstraten. Waarom kiezen voor deze plaat?

De IR-Gold kanaalplaat is éénzijdig UV-beschermd d.m.v. coëxtrusie, beschermd beter tegen UV-straling ten opzichte van de kleuren helder en opaal en is warmte reducerend.

Polycarbonaat platen hebben de volgende kenmerken: slagvast, laag van gewicht, grote flexibiliteit, goed bestand tegen weersomstandigheden, bestand tegen hoge temperaturen, moeilijk ontvlambaar en makkelijk te monteren.


Inundatiewal

Sinds 2015 zijn er testen uitgevoerd met polyester golfrollen als inundatiewal bloembollenland. Een perfect alternatief op de traditionele zanddijk. Met de polyester inundatiewal kan men dicht tegen de slootkant inunderen en wordt nagenoeg het gehele perceel behandeld. Daarnaast maakt de polyester inundatiewal het eenvoudiger om te inunderen op percelen met flinke afschot. Polyester is uitermate geschikte voor deze toepassing.

Polyester is uitermate geschikte voor deze toepassing. Polyester heeft zeer sterke mechanische eigenschappen. Afhankelijk van plaatdikte en hoogte kan polyester een waterdruk tot 100 kg/cm² dragen. Polyester golfrollen zijn meerdere malen te gebruiken.

Lichtdoorlatend Sandwichpaneel

Ons nieuwe innovatieve product voor daglichtvoorziening in sandwichpanelen daken. Op 18 augustus 2015 is hiervoor een nederlands octrooi verleend, aanleiding voor de vakpers om een artikel hierover te schrijven. Op vrijdag 16 oktober 2015 verscheen een artikel in de Cobouw, zie hieronder of in deze link. Ons nieuwe lichtdoorlatende sandwichpaneel biedt een duidelijke verbetering t.o.v. de bestaande daglichtvoorzieningen in geïsoleerde hellende daken. De aansluiting met de omringende sandwichplaten is perfect zonder onnodig warmteverlies of koudebruggen, het lichtdoorlatende sandwichpaneel is geschikt voor iedere kerndikte, biedt een zeer ruime keus aan isolatie waarden, heeft een zeer geringe kans op faalkosten, heeft een innovatieve condensafvoer en is voor de meest gebruikte sandwichpanelen uit voorraad leverbaar. Marktintroductie begin 2016.

Ventilatienok

Handelsonderneming Oostra, de specialist in stalinrichting en Atlas Acomfa werken sinds januari 2015 intensief samen in advies, verkoop, productie en montage van Ventilatienokken.

De markt vraagt om kwaliteit en optimale service. Oostra en Atlas begrijpen dit als geen ander. Samenwerken is vanuit gezamenlijke visie de sleutel tot succes.

 

 

Condensvorming

Waarom kan er condens ontstaan in Meerwandige Polycarbonaat platen en wat is hier aan te doen?

Alle kunststoffen (met uitzondering van PET) zijn waterdicht, maar niet dampdicht. Dit betekent dat er altijd condens kan ontstaan in de kanalen van meerwandige kunststofplaten (zowel bij vlakke als geprofileerde platen). Condens kan naar de onderzijde afgevoerd worden. Hoe groter de dakhelling, hoe gemakkelijker dit gaat. Condens kan ook van binnen naar buiten door de plaatwand verdampen.

Polycarbonaat

Polycarbonaat is een steeds vaker gebruikt kunststof vanwege de lange levensduur, slagvastheid en het goede brandgedrag.

Maar wat is Polycarbonaat precies? Een polycarbonaat (PC) is een thermoplastisch polymeer waarbij de monomeren verbonden zijn door een carbonaatbinding. (...-O-CO-O-...). Polycarbonaat is een stevig, hard en doorzichtig materiaal dat in tegenstelling tot de meeste andere kunststoffen hoge temperaturen aankan.

 

Thermische werking

Een van de product eigenschappen van Polycarbonaat is het uitzetten en krimpen bij temperatuursverschillen. Daarom moet bij het bevestigen van Polycarbonaat platen rekening gehouden worden met de thermische werking. Als er rechtstreeks door de plaat geschroefd wordt, dan moeten de gaten 1,5 keer groter zijn dan de diameter van de bout. Bij het plaatsen van een lichtdak moeten de platen ook niet strak tegen de profielen gemonteerd worden. Maar wat is nou precies de thermische werking van Polycarbonaat?

Polycarbonaat

Wanneer gaat Polycarbonaat smelten en welke temperatuur kan het weerstaan?

Polycarbonaat (PC) is een thermoplastisch polymeer waarbij de monomeren verbonden zijn door een carbonaatbinding. (...-O-CO-O-...). Polycarbonaat is een stevig, hard en doorzichtig materiaal. In verhouding tot de andere kunststoffen kan polycarbonaat relatief hoge temperaturen aan. Polycarbonaat is makkelijk in gebruik en wordt daarom veelvuldig als product grondstof toegepast.

Polycarbonaat verven

Heel soms krijgen wij wel eens de vraag of Polycarbonaat platen geverfd kunnen worden. Is dit mogelijk en hoe kan dit het beste aangepakt worden.
Om hier een goed antwoord op te kunnen geven hebben wij de hulp ingeschakeld van een specialist.

Contact

Delfweg 40
2211 VM Noordwijkerhout

Tel: (0252) 41 90 33

E-mail:

Kvk: 28070057
Btw nr.: 8047.26.899.B01

 

Inschrijven nieuwsbrief

Naam
Geef een waarde voor Naam.
E-mail
is geen geldig e-mail address.
Captcha Captcha