Door middel van achtergrond informatie zullen wij op deze pagina meer informatie geven over onze activiteiten. Uw reacties zijn uiteraard altijd welkom.

Golf-en profielplaten zijn er in verschillende materialen, types en afmetingen.
Voorheen werden de golfplaten gemaakt van asbest/ cementvezels. 
Sinds 1993 is asbest niet meer toegestaan, maar in oude woningen, schuren of stallen kan nog asbestcement aanwezig zijn.                                                                                                                                                    
Asbesthoudende golfplaten waren vroeger erg populair als dakbedekking. De platen waren sterk, gingen lang mee en waren goedkoop. Asbest zit vooral verwerkt in daken van schuren en stallen. 

Met name in de agrarische sector werden deze golfplaten veel toegepast. Bij landbouwbedrijven kan ook asbest zijn gebruikt in de gevelbekleding.

Asbest en volksgezondheid.

Asbest is een stof die gevaarlijk kan zijn voor de volksgezondheid. De asbestdaken zijn door de jaren heen vaak aangetast door weersinvloeden als wind, regen en vorst. Hoe ouder een asbestdak, hoe groter de kans dat asbestvezels vrijkomen. Het is daarom verstandig om uw asbestdak te vervangen.

Om uw dak te controleren op asbestgolfplaten, zijn er de volgende codes. Deze zijn te vinden op de een-na-laatste golf van de plaat.
- Golfplaten bevatten wél asbest: AT, NF, CAF
- Golfplaten bevatten géén asbest: NT, AF, AFM, NA, Ap of NV

Als alternatief voor de asbesthoudende platen worden kunstof platen gebruikt. De meest bekende platen zijn Stabipol, polycarbonaat en polyester golfplaten.

Stabipol golfplaat wordt gezien als de kunstof vervanger van de traditionele asbestcement/ verzelcement golfplaten. De golfplaten zijn volledig ingekleurd en laten geen licht door. Het voordeel ten opzichte van de vezelcement plaat is de montage, licht van gewicht en makkelijk hanteerbaar. Voor meer informatie meer informatie over Stabipol klik hier

Polycarbonaat golfplaten worden gekenmerkt door de slagvastheid, hoeveelheid van licht door laten en levensduur. Daarnaast zijn deze golfplaten ook 3-wandig te leveren en toepasbaar met de Stabipol golfplaten.Voor meer informatie voer polycarbonaat golfplaten klik hier

Polyester traditionele golfplaten blijven vanwege de vele gebruikstoepassingen en mechanische eigenschappen populair. Voor meer informatie over polyester golfplaten klik hier


Voor meer infomatie over asbestdaken verwijzen wij u door naar de website van InfoMil

Inschrijven nieuwsbrief

Naam
Geef een waarde voor Naam.
E-mail
is geen geldig e-mail address.
Captcha Captcha