Door middel van achtergrond informatie zullen wij op deze pagina meer informatie geven over onze activiteiten. Uw reacties zijn uiteraard altijd welkom.

Een van de product eigenschappen van Polycarbonaat is het uitzetten en krimpen bij temperatuursverschillen. Daarom moet bij het bevestigen van Polycarbonaat platen rekening gehouden worden met de thermische werking. Als er rechtstreeks door de plaat geschroefd wordt, dan moeten de gaten 1,5 keer groter zijn dan de diameter van de bout. Bij het plaatsen van een lichtdak moeten de platen ook niet strak tegen de profielen gemonteerd worden. Maar wat is nou precies de thermische werking van Polycarbonaat?

UITZETTINGSCOËFFICIENT POLYCARBONAAT

Uitzetting is 0,67 mm per lopende meter per graden Celsius. Je gaat uit van de temperatuur van het moment van monteren en de lengte van de plaat.

Stel de temperatuur is 20 graden en de lengte 5 meter. Op een dak kan het vaak 60 graden worden. Je berekent het dan als volgt:

Temperatuurverschil        40 graden
x
Lengte                5 meter
x
Uitzettingscoëfficiënt        0,067

40 x 5 x 0,067 = 13,4 mm

Bij warmte zet de plaat uit, bij koude temperaturen krimpt de plaat.

Het is bij rechtstreekse montage door de plaat vooral belangrijk dat de platen voorgeboord worden 1,5 x de diameter van de bout.

Inschrijven nieuwsbrief

Naam
Geef een waarde voor Naam.
E-mail
is geen geldig e-mail address.
Captcha Captcha