nieuws en achtergrond header

Nieuws en Achtergrond

Door middel van persberichten en achtergrond informatie zullen wij op deze pagina nog meer informatie geven over onze activiteiten. Uw reacties zijn uiteraard altijd welkom.

Windowpanel compleetOns nieuwe innovatieve product voor daglichtvoorziening in sandwichpanelen daken. Op 18 augustus 2015 is hiervoor een nederlands octrooi verleend, aanleiding voor de vakpers om een artikel hierover te schrijven. Op vrijdag 16 oktober 2015 verscheen een artikel in de Cobouw, zie hieronder of in deze link. Ons nieuwe lichtdoorlatende sandwichpaneel biedt een duidelijke verbetering t.o.v. de bestaande daglichtvoorzieningen in geïsoleerde hellende daken. De aansluiting met de omringende sandwichplaten is perfect zonder onnodig warmteverlies of koudebruggen, het lichtdoorlatende sandwichpaneel is geschikt voor iedere kerndikte, biedt een zeer ruime keus aan isolatie waarden, heeft een zeer geringe kans op faalkosten, heeft een innovatieve condensafvoer en is voor de meest gebruikte sandwichpanelen uit voorraad leverbaar. Marktintroductie begin 2016.

logo FDT 2018
Atlas Acomfa is een van de trotse sponsors van het Fireman Dakar team. 3 dappere brandweermannen in de 3 racetruck en 3 zeer handige brandweerlieden als assistentieteam, die van 6 t/m 20 januari 2018 deelnemen aan de zwaarste rally ter wereld. 

Het Firemen Dakar team gaat niet alleen de uidaging van de Dakar Rally 2018 aan, maar zijn ook betrokken bij Firemen without borders. Een hulporganisatie met het doel brandweermateriaal in ontwikkelingslanden kosteloos beschikbaar stellen.

Volg alle verrichting van het team via:

Polyester inundatiewal 2016 4 800Sinds 2015 zijn er testen uitgevoerd met polyester golfrollen als inundatiewal bloembollenland. Een perfect alternatief op de traditionele zanddijk. Met de polyester inundatiewal kan men dicht tegen de slootkant inunderen en wordt nagenoeg het gehele perceel behandeld. Daarnaast maakt de polyester inundatiewal het eenvoudiger om te inunderen op percelen met flinke afschot.

Atlas Acomfa is door relaties genomineerd voor de award "de sterkste schakel 2016". De Trofee "De Sterkste Schakel" is dé Rijnlandse ondernemersprijs. Eenmaal per jaar wordt deze prestigieuze prijs uitgereikt aan de meest klantgerichte onderneming van de regio Rijnland. De award is onderverdeeld in categorieën. Atlas Acomfa valt in de categorie; Bouw, Installatie en Techniek. Tot en met de maand februari 2016 worden alle genomineerden bedrijven door de award commissie geïnterviewd en gescreend. In maart 2016 vindt de Grande Finale plaats.

Een van de product eigenschappen van Polycarbonaat is het uitzetten en krimpen bij temperatuursverschillen. Daarom moet bij het bevestigen van Polycarbonaat platen rekening gehouden worden met de thermische werking. Als er rechtstreeks door de plaat geschroefd wordt, dan moeten de gaten 1,5 keer groter zijn dan de diameter van de bout. Bij het plaatsen van een lichtdak moeten de platen ook niet strak tegen de profielen gemonteerd worden. Maar wat is nou precies de thermische werking van Polycarbonaat?

Heel soms krijgen wij wel eens de vraag of Polycarbonaat platen geverfd kunnen worden. Is dit mogelijk en hoe kan dit het beste aangepakt worden. Om hier een goed antwoord op te kunnen geven hebben wij de hulp ingeschakeld van een specialist.

Wanneer gaat Polycarbonaat smelten en welke temperatuur kan het weerstaan?

Polycarbonaat is een steeds vaker gebruikt kunststof vanwege de lange levensduur, slagvastheid en het goede brandgedrag. Maar wat is Polycarbonaat precies?

Waarom kan er condens ontstaan in Meerwandige Polycarbonaat platen en wat is hier aan te doen?

Paaspop 2013. Een groot Nederlands openlucht muziekfestival. Wat heeft dit met ATLAS ACOMFA te maken?

Handelsonderneming Oostra, de specialist in stalinrichting en Atlas Acomfa werken sinds januari 2015 intensief samen in advies, verkoop, productie en montage van Ventilatienokken.

Contact

Delfweg 40
2211 VM Noordwijkerhout

Tel: (0252) 41 90 33
Fax: (0252) 41 88 07

E-mail:

Uitsluitend verkoop aan bedrijven.

Inschrijven nieuwsbrief

Naam
Geef een waarde voor Naam.
E-mail
is geen geldig e-mail address.
Captcha Captcha