nieuws en achtergrond header

Nieuws en Achtergrond

Door middel van persberichten en achtergrond informatie zullen wij op deze pagina nog meer informatie geven over onze activiteiten. Uw reacties zijn uiteraard altijd welkom.

 

Dakar Race 2019

Met 12 motoren, 6 auto’s en 10 trucks is Nederland in januari met 28 rijders vertegenwoordigd in de Dakar Rally 2019. De start is in Lima op 6 januari 2019 en de finish op 17 januari 2019.

In 2019 is Atlas Acomfa een van de trotse sponsoren van het Firemen Dakarteam.
Het Firemen Dakarteam bestaat uit brandweermannen uit de regio Haarlemmermeer en Bollenstreek.

Naast dat het Firemen Dakarteam de Dakar Rally 2019 aangaat, steunen zij de hulporganisatie Fire Without Borders. Deze organisatie helpt brandweerkorpsen in ontwikkelingslanden met trainingen, materiaal en advies, zodat zij voorbereid zijn om met noodsituaties om te gaan.

Volg de ontwikkelingen van het Firemen Dakerteam tijdens de Dakar rally 2019 via:

Windowpanel compleetOns nieuwe innovatieve product voor daglichtvoorziening in sandwichpanelen daken. Op 18 augustus 2015 is hiervoor een nederlands octrooi verleend, aanleiding voor de vakpers om een artikel hierover te schrijven. Op vrijdag 16 oktober 2015 verscheen een artikel in de Cobouw, zie hieronder of in deze link. Ons nieuwe lichtdoorlatende sandwichpaneel biedt een duidelijke verbetering t.o.v. de bestaande daglichtvoorzieningen in geïsoleerde hellende daken. De aansluiting met de omringende sandwichplaten is perfect zonder onnodig warmteverlies of koudebruggen, het lichtdoorlatende sandwichpaneel is geschikt voor iedere kerndikte, biedt een zeer ruime keus aan isolatie waarden, heeft een zeer geringe kans op faalkosten, heeft een innovatieve condensafvoer en is voor de meest gebruikte sandwichpanelen uit voorraad leverbaar. Marktintroductie begin 2016.

Atlas Acomfa is door relaties genomineerd voor de award "de sterkste schakel 2016". De Trofee "De Sterkste Schakel" is dé Rijnlandse ondernemersprijs. Eenmaal per jaar wordt deze prestigieuze prijs uitgereikt aan de meest klantgerichte onderneming van de regio Rijnland. De award is onderverdeeld in categorieën. Atlas Acomfa valt in de categorie; Bouw, Installatie en Techniek. Tot en met de maand februari 2016 worden alle genomineerden bedrijven door de award commissie geïnterviewd en gescreend. In maart 2016 vindt de Grande Finale plaats.

Een van de product eigenschappen van Polycarbonaat is het uitzetten en krimpen bij temperatuursverschillen. Daarom moet bij het bevestigen van Polycarbonaat platen rekening gehouden worden met de thermische werking. Als er rechtstreeks door de plaat geschroefd wordt, dan moeten de gaten 1,5 keer groter zijn dan de diameter van de bout. Bij het plaatsen van een lichtdak moeten de platen ook niet strak tegen de profielen gemonteerd worden. Maar wat is nou precies de thermische werking van Polycarbonaat?

Heel soms krijgen wij wel eens de vraag of Polycarbonaat platen geverfd kunnen worden. Is dit mogelijk en hoe kan dit het beste aangepakt worden. Om hier een goed antwoord op te kunnen geven hebben wij de hulp ingeschakeld van een specialist.

Polycarbonaat is een steeds vaker gebruikt kunststof vanwege de lange levensduur, slagvastheid en het goede brandgedrag. Maar wat is Polycarbonaat precies?

Paaspop 2013. Een groot Nederlands openlucht muziekfestival. Wat heeft dit met ATLAS ACOMFA te maken?

Handelsonderneming Oostra, de specialist in stalinrichting en Atlas Acomfa werken sinds januari 2015 intensief samen in advies, verkoop, productie en montage van Ventilatienokken.

Contact

Delfweg 40
2211 VM Noordwijkerhout

Tel: (0252) 41 90 33
Fax: (0252) 41 88 07

E-mail:

Inschrijven nieuwsbrief

Naam
Geef een waarde voor Naam.
E-mail
is geen geldig e-mail address.
Captcha Captcha